BENZINA

BENZINA je nejrozsáhlejší sítí čerpacích stanic v České republice, reprezentující maloobchodní segment skupiny Unipetrol. Momentálně jich provozuje 339 (stav k 2.11.2015). BENZINA nabízí kvalitní paliva a služby zákazníkům již 57 let. Důležité milníky v její bohaté historii jsou shrnuty níže v časové ose s krátkým komentářem. Pro více informací si můžete prohlédnout publikaci k 55. výročí založení společnosti "BENZINA V PROMĚNÁCH ČASU".

Tradiční značka českých motoristů prošla složitou historií od budování poválečné distribuční sítě, přes gigantické rozměry koncernového podniku zásobující Československé rafinerie ropu, palivy a mazivy pak celé národní hospodářství až po vybudování uznávané, konkurence schopné a respektované značky "BENZINA 21. století", kterou charakterizuje: kolekce moderních paliv, kvalitní služby na cestách a nové produkty v gastronomii. 

Historie:

1949 Distribuční síť čerpacích stanic nese jméno Benzinol.

1958 Na čerpacích stanicích se poprvé objevuje název BENZINA. Během dalších let byla společnost BENZINA součástí velkých společností, z nichž nejdelší dobu patřila do skupiny Chemopetrol.

1990 Vyčlenil se samostatný státní podnik BENZINA.

1994 Vznikla akciová společnost BENZINA, nástupnická organizace původního státního podniku BENZINA. V privatizaci získala společnost BENZINA 280 zastaralých čerpacích stanic, většinou ekologicky i provozně nevyhovujících. Prvním úkolem se proto stala jejich rozsáhlá modernizace.

1995-1998 Proběhl rozsáhlý investiční program rekonstrukce a modernizace celé sítě čerpacích stanic. V té době disponuje BENZINA nejširší sítí 327 čerpacích stanic v České republice. Na všech čerpacích stanicích se prodávají pouze aditivovaná paliva nejvyšší kvality.

2005-2006 Na základě nové obchodní strategie se vyprofilovaly dva segmenty čerpacích stanic: Benzina Plus a Benzina. Společnost BENZINA se stává moderním a dynamickým provozovatel čerpacích stanic.

2006-2008 BENZINA završila rozsáhlý projekt modernizace sítě svých čerpacích stanic, největší projekt svého druhu na českém trhu.

2007 BENZINA se stává generálním partnerem HC Litvínov. Klub získal v roce 2009 název HC Benzina Litvínov, od roku 2011 pak HC VERVA Litvínov.

2009 BENZINA rozšiřuje nabídku o prémiová nadstandardně aditivovaná paliva - vysokooktanový benzin VERVA 100 a motorovou naftu VERVA Diesel.

2011 BENZINA otevírá první kompletně samoobslužnou čerpací stanici v České republice pod názvem Expres 24. Tento unikátní koncept umožňuje zákazníkům čerpat palivo rychleji a levněji.

2012 Společnost BENZINA zavádí u svých čerpacích stanic nové fast-food provozovny STOP CAFE, zákazníci si v nabídky ihned oblíbili především voňavou kávou a křupavé hot-dogy.