Profil:

Značka stroje: Yamaha Raptor 700

Tituly/ úspěchy: 1. místo - Intercontinental Rally - kategorie ATV/QUAD Light,  mistr MMČR Cross Country, mistr MMČR Cross Country ATv , mistr BQC ATv, 1. místo Driftmánia
Používaný olej: Mogul Moto 4T 10W-50

Mogul pomáhá závodníkům dosahovat nejlepších výsledků – představujeme Ollie Roučkovou.

I když je jízda na čtyřkolkách především pánská záležitost, přesto se u nás několik dobře hustých závodnic najde. Jednou z nich je Ollie Roučková, rodačka ze severočeského Děčína. Tato přitažlivá mladá dáma již řadu let patří mezi domácí závodnickou špičku. I když jí to na fotkách zatraceně sluší, když si nasadí helmu, ostatní závodníci to nemají lehké. Ollie se promění v nesmiřitelného soupeře, který ostatním ukazuje nejčastěji záda.

Ollie Roučková

Mezi domácími závodníky platí za velkou naději. Přestože je dáma, ostatním jezdcům dává pořádně zabrat. O závodech, ale také o vyšívání jsme si povídali s Ollie Roučkovou.

Rozhovor:

1/ Vzpomeneš, kdy jsi poprvé usedla na čtyřkolku?

No jasně, byl to příšerný zážitek. Čančala jsem se a vůbec připravovala na romantické rande. Místo toho jsem do ruky dostala helmu a celý den byla v bahně. Neumíš si představit, kolik ta čtyřkolová potvora dostala jmen, a nejen těch vlídných a pěkných. Takže několikahodinové líčení, kulmování vlasů a zabrušování nehtíků bylo, jak to říct kulantně – úplně k ničemu.

2/ Co ti doma řekli, když jsi oznámila, že budeš závodit?

Mamka prohlásila: „Jestli se zabiješ, tak mi nechoď domů.“

3/ V čem spočívá trénink a příprava na závody?

Tady je to opravdu o sebezapírání. Jako žena nemám takové fyzické dispozice jako muži. O to víc tedy musím makat. Trénink je celoroční, jen se upravuje podle toho, jestli je, nebo není sezona. Ke každodennímu plánu patří běhání, plavání, kolo, fitness, thai box a samozřejmě jízda na čtyřkolce. A taky pořádná porce lenošení u telky v obložení čokoládou.

4/ Spolupracuješ s Mogulem, jak ti pomáhá?

Nyní spolu zahajujeme druhou závodní sezonu. Spolupráce s Mogulem je prvotřídní, jejich podpora je maximální. Závodím každý víkend, někdy jezdím i dva závody během jednoho víkendu. Bez olejů Mogul, které měním po každém závodu, by to opravdu nešlo.

5/ Čím se liší fanoušci u nás a v zahraničí?

V zahraničí jsou do motoristických závodů více zapálení.

6/ Co tě na závodění vyloženě štve?

Závist, zloba a lenost něco dokázat.

7/ Kam nejdál do světa jsi se na čtyřkolkách podívala?

Nikam se čtyřkolkou nesmím, můžu jenom za humna. Nejdál jsem byla v Izraeli, Řecku, Německu a na Slovensku.

8/ Čemu by ses věnovala, kdybys nemohla jezdit?

Určitě bych rozšířila své dovednosti v pletení, vyšívání a háčkování.

9/ Zažila jsi okamžik, kdy jsi měla chuť se na čtyřkolky vykašlat?

Bohužel ano.

10/ Kdybys musela vybírat mezi přítelem a mašinou, kdo by vyhrál?

Jsem žena, takže bych vymyslela způsob, jak miláčka nasměrovat k tomu, co chci já. Přítel by samozřejmě měl pocit, že je po jeho. Vždyť to znáš.

11/ Dostáváš nabídky na rande, nebo dokonce k sňatku?

Během závodů ne, tam všem ujedu.

12/ Jsi dívka věnující se mužskému sportu. Má to nějaké výhody?

Má i nemá. Velké výhody to má u sponzorů, přece jen jsem v čistě mužském závodním poli více vidět. Nevýhodou je, že se jen tak neschovám.

13/ Co pro tebe je nejvíc hustý?

Mogul!!!