MDA RIDE 2016

Publikováno: 21.6.2016

Předposlední červnovou sobotu si stovky lidí užily se skvělou hudbou a motocykly Harley-Davidson. Na Václavském náměstí se 18. června od 10.00 uskutečnil osmý ročník dobročinné MDA RIDE. K vidění byla hudební formace Eddie Stoilow, zpěváci z muzikálu Fantom opery nebo Petr Vondráček s kapelou Lokomotiva. Výtěžek charitativní akce spojené se Spanilou jízdou Prahou každoročně podporuje lidi trpící svalovou dystrofií.

Programem prováděl herec Zdeněk Podhůrský a motospíkr Majkl Veber. Limitovanou edici designových triček „Osmany Laffita for MDA RIDE“ představil módní návrhář osobně. Vnuk zakladatele značky Harley-Davidson, Willi G. Davidson, daroval do dražby košili s věnováním, kterou novému majiteli předaly muzikálové hvězdy Kamila Nývltová a Míša Gemrotová. 

Spanilá jízda Prahou, které se zúčastnily vozy Ford Mustang Riders Clubu, veteráni, luxusní automobily a motocykly, odstartovala z Václavského náměstí ve 13.30 hodin.  Po návratu z této tradiční vyjížďky, které se každoročně účastní i nemocné děti, vybrala porota složená z postižených dětí Nejkrásnější motocykl akce.

U stánků sponzorů byla možnost vyfotit se na motocyklu Harley-Davidson nebo si vyzkoušet jízdu na zadním kole simulátoru vynálezce Jana Koblížka. Mezi sponzory nechyběli zástupci společností Paramo, L’Occitane, Illy a další. Záštitu nad událostí převzal Magistrát hl. města Prahy s podporou radnice MČ Praha 1.

„Svalová dystrofie zůstává nevyléčitelnou, pouze rehabilitace ji na čas přibrzdí. Postižení se touží účastnit běžného života, i proto vznikla MDA RIDE jako snaha zpříjemnit jim osudem vymezený krátký pobyt na světě něčím zajímavým,“ osvětluje hrozivý osud dětí a smysl celé akce Josef Kadeřábek, zakladatel benefiční akce MDA RIDE.

MDA RIDE z.s., založená v roce 2008, je sdružení nadšenců – motorkářů, kteří se rozhodli dlouhodobě pomáhat lidem se svalovou dystrofií. Za prvních sedm let se podařilo získat ve prospěch obou asociací sdružujících lidi postižené nevyléčitelnou svalovou dystrofií tj. Asociaci muskulárních dystrofiků v ČR (AMD) a Parent Project již 2 787 000 Kč. Přehled obdarovaných lze sledovat na www.mdaride.cz.