Po deseti leté pauze se do okolí Vyškova vrátil pilot domácí rallyové špičky, vedoucí muž rallycrossového Mistrovství republiky a Zóny střední evropy Jan Černý. Absolvoval zde svůj čtvrtý start a vůbec premiérově se zde ukázal se spolujezdcem Petrem Černohorským. Posádka týmu Mogul Benzina Racing21 nakonec dokončila soutěž na třetím místě za Petrem Semerádem a Jaromírem Tarabusem.

“Dva uplynulé závody Mistrovství republiky nebyly takové jako jsme si před sezónou představovali. Valaška byla oproti Bohemce o hodně lepší, ale stále jsem cítil, že to nebylo ono. Test je jedna věc, ale závod je věc druhá. Připravili jsme nějaké věci na změnu nastavení a věřil jsem, že se nám podaří udělat další krok dopředu tak aby se mi Volkswagen Polo řídil zase o něco lépe. Potřeboval jsem získat větší jistotu ve schopnosti auta a ta se nejlépe sbírá při najíždění závodních kilometrů. Proto tento závodní test pro náš tým.” vysvětlil Jan Černý.

Hlavním cílem posádky Mogul Benzina Racing21 bylo odjíždět z Vyškova s pocitem správně najetých testovacích kilometrů před nadcházejícím podnikem českého mistrovství, který se uskuteční na konci září v Pačejově.