Dalším nováčkem v letošní sezóně Virtual GP bude stáj MOGUL Racing Team. Slavná značka automobilových olejů, která se angažuje i ve světě reálných závodů, nyní vstupuje do světa esportu se svým vlastním závodním týmem. Historicky prvními jezdci hájící barvy značky MOGUL budou Michal Blažek, který patří k nejzkušenějším jezdcům v šampionátu, a nováček Matěj Korený.

Sezóna Mercedes-Benz Virtual GP 2020 přináší velkou změnu v podobě přechodu na špičkový simulátor iRacing. Na trati se letos potká celkem 20 jezdců, na které čeká nový formát vytrvalostních závodů se střídáním jezdců. Hlavní partner, značka Mercedes-Benz, opět zaštiťuje celý projekt a pojede se dvěma vozy, které ponesou slavný znak. Dvanáctidílná sezóna potrvá od března až do října, kdy tradičně vyvrcholí na herním veletrhu FOR GAMES.

Michal Blazek

#9 - Michal Blažek

Michal Blažek je jeden z nejzkušenějších jezdců ve startovním poli a řadí se také k nejrychlejším. V sezóně 2019 získal hned 7 pódií, a i když mu ve sbírce zatím chybí vítězství, má jeho jméno velkou váhu. Nyní dostal novou příležitost za stáj MOGUL Racing Team a plánuje ji na maximum využít. Na platformě iRacing navíc ukáže, co v něm opravdu je.

“Letošní sezóna bude hodně těžká, a to díky změně simulátoru. Bude to opět nová výzva, na kterou se opravdu těším a doufám, že se budu opět držet někde vepředu. Letos pojedu za novou stáj MOGUL Racing Team a hrozně se na tu spolupráci těším a doufám že nikoho nezklamu. Hlavní je si letošní sezónu užít, naučit se s novou hrou a potrápit konkurenci, co nejvíce to půjde. Letos je i trošku jiný formát závodu, na který jsem zvědavý, a hlavně každý muže bojovat o titul v jedné třídě. Jsem hrozně rád za důvěru značky MOGUL.”

MatejKoreny_prov

#25 - Matěj Korený

Dalším z nováčků ve startovním poli je teprve sedmnáctiletý Matěj Korený. Spolu s bratrem Tomášem již spolu v minulosti závodili na reálných okruzích a nyní se potkají i na virtuální trati. Matěj patří mezi nejmladší jezdce ve startovním poli a letos se bude hodně učit, na to ale dostane v týmu dostatek prostoru a ideálního mentora. Konzistence a body, to by mělo být minimálním cílem pro první sezónu.

„První rok ve Virtual GP se jeví velmi slibně, je to pro mě taková premiéra ve virtuálních závodech. V kvalifikaci jsem se hlavně učil závodění na počítači a jak se liší od skutečného okruhu. Občas jsem na svoji nezkušenost doplatil, ale poučil jsem se a do sezóny jdu s mnohem větší sebejistotou. Velkou podporou mi bude můj týmový kolega s velmi bohatou sim racingovou historií, a také bratr, se kterým se budu snažit soupeřit, ale i spolupracovat během sezóny. Také chci poděkovat společnosti PARAMO a její značce MOGUL, mému letošnímu partnerovi, za projevenou důvěru, a věřím, že letošní sezóna bude dobře ‘hustá’.”