MOGUL Racing team má za sebou druhou účast na soutěži zařazené do mistrovství České republiky v rally sezony 2018, kterou byla tradiční domácí soutěž Rallye Šumava Klatovy. Nejstarší česká rally, která má tradici dlouhou 53 let a s jejíž historií je dlouho spojena i značka MOGUL, v letošním roce přivítala na startu velmi silnou konkurenci. Domácí závodníky na Šumavě doplnili špičkoví zahraniční jezdci, jako byl Alexey Lukyanuk z Ruska – jeden z nejúspěšnějších závodníků na mistrovství Evropy a mladý Fin Juuso Nordgren, se kterým tým Škoda Motorsport počítá pro soutěže mistrovství světa v rally.

Jan Černý s Petrem Černohorským a s Fordem Fiesta R5 v barvách MOGUL Racing teamu odstartovali se startovním číslem 5, které si zasloužili pátým místem na úvodním podniku MČR v rally, kterým byla předchozí Valašská Rally. Tratě Rallye Šumava Janu Černému sedí, a proto posádka očekávala blížící se start s pozitivním očekáváním. Bohužel, i přes doslova letní počasí, které v okolí Klatov panovalo, nedošlo k prohřátí povrchu vozovky tak, jak jezdec očekával, a zvolené pneumatiky se ukázaly jako příliš tvrdé. Posádka MOGUL Racing teamu tak na soupeře citelně ztratila a v cíli první etapy z toho bylo 11. místo průběžně se ztrátou téměř dvou minut.

Ztráta skoro dvou minut už je v rallysportu téměř neřešitelný problém, ale Jan Černý se přesto v druhé etapě pustil do boje s cílem pokusit se vylepšit si svou pozici a dostat se na bodované příčky. To se v průběhu druhé etapy Rallye Šumava Klatovy posádce MOGUL Racing teamu dařilo. Díky svému výkonu, se postupně dvojice Jan Černý – Petr Černohorský probojovala až na sedmou příčku.