Rallycrossař Roman Častoral vyhrál úvodní závod FIA zóny Střední Evropy, který se jel na Slovensku 25.3.2018 na známém okruhu Slovakiaring. I přesto, že počasí bylo ještě stále zimní, závodní speciál Opel Astra OPC už byl po důkladné celkové repasi. A to bylo znát i na časech, které Roman zajížděl. Hned od začátku závodu nenechával nikoho na pochybách, že i letos to myslí s obhajobou titulů vážně. Od prvních rozjížděk dosahoval nejrychlejších časů. Dokázal si ve všech čtyřech kvalifikačních jízdách vybojovat první místo na startovním roštu do finále. Ve finálové jízdě šel Roman hned od startu do vedení, které si udržel i po průjezdu jockerlapem. Cílovou čáru tak protnul na prvním místě.

„Na Slovakiaringu se mi jede vždy dobře, je to velice rychlá trať, která je dost náročná na brzdy,“ uvedl Roman Častoral a k náročnosti trati dodal: „Dosahuje se zde v rychlých úsecích i 180 km/h a je potřeba si dobře vyvážit brzdy a správně naladit podvozek, aby auto fungovalo tak jak má. Na trati je i jeden skok.“

Druhý závod FIA zóny Střední Evropy se jel 1.4.2018 v Maďarském Mariapocs.

Na tento závod byl opět Roman i jeho závodní speciál Opel Astra OPC připraven skvěle. Od prvních závodních kol začalo na dráhu pršet a bylo potřeba upravit nastavení vozu na toto počasí a zároveň přezout na mokré pneumatiky. První rozjížďku, která byla velice uklouzaná a nebezpečná, Roman s přehledem vyhrál a v týmu panovala spokojenost. Ani druhý den Roman nezaváhal a vyhrál další dvě rozjížďky. Po součtu bodů se mohl postavit na finále do první řady na pole position, které je zde v maďarsku určitou výhodou. Ve finále šel Roman po skvělém startu od prvních metrů do vedení a cílovou čáru protnul na prvním místě.

Roman Častoral průběžně vede FIA zónu Střední Evropy ve třídě Supertouringcars -2000.