Jezdec MOGUL Racing Teamu Jan Černý, který ve dvou předchozích sezonách MČR v rally obsadil druhou a třetí příčku, odstartuje do sezóny 2018 v novém závodním speciálu. Jedná se o špičkový Ford Fiesta R5.

S týmem bude na přípravě Fordu Fiesta R5 spolupracovat známý soutěžní jezdec spojený se značkou MOGUL, Roman Kresta, který bude poradcem zejména pro nastavení diferenciálu a podvozku.

Jan Černý s navigátorem Petrem Černohorským se zúčastní šesti soutěží mistrovství České republiky v rally a vybraných soutěží mistrovství Evropy jezdců do 28 let. Posádka bude startovat také v rakouské soutěži Rebenland Rally a ve slovenské Rally Tatry.

„Těžko se popisuje moje radost a odhodlání, které mám teď před startem nové sezony v rally,“ svěřuje svoje pocity Jan Černý a dodává: „S Fordem Fiesta R5 jsem zatím najel jen několik kilometrů, ale auto na mě udělalo velký dojem svou skvělou ovladatelností a perfektními brzdami. Pro nás s Petrem je tato změna velkou výzvou a oba se na ni těšíme.“

Petr Kalach, vedoucí marketingu společnosti PARAMO, a.s. k nadcházející sezóně dodává: „Věřím, že v letošní sezóně budeme s celým týmem blíže k fanouškům, chystáme například více přímých přenosů z rallye na sociálních sítích a společně s Benzinou účast na červnové motoristické slavnosti Legendy v Praze. Velmi pozitivně vnímám navýšení počtu účastí v závodech MČR v rally oproti loňskému roku a díky tomu intenzivnější testování našeho oleje MOGUL také v jiném závodním speciálu než ve Škodě Fabii. Na základě výsledků testování olejů v extrémních podmínkách, jakými rallye jsou, upravujeme receptury olejů do sériově vyráběných vozů. Do začínající sezóny držíme Honzovi Černému a Petrovi Černohorskému palce pro co nejlepší umístění v závodech, ale hlavně