Rallycrossař Roman Častoral z Katovic, který již několik let spoléhá na motorový olej Mogul, zažil velice úspěšnou sezónu 2017, v níž ve své závodní disciplíně obhajoval několik mezinárodních titulů.

Častoral startoval se závodním speciálem Opel Astra OPC ve třídě Supertouringcars-2000 ve všech mezinárodních šampionátech. V zóně střední Evropy startoval v devíti závodech a již několik dílů před koncem sezóny dokázal tento prestižní šampionát vyhrát a stal se Mistrem FIA zóny Střední Evropy. Dále startoval v Mezinárodním mistrovství České Republiky, které stejně jako již několik předchozích let opanoval a stal se i letos šampionem této soutěže. Zároveň vyhrál také Mistrovství České Republiky divize D6.

Jako jediný český reprezentant dokázal vyhrát Mistrovství Rakouska, přičemž zde nepoznal porážku. Další šampionát, ve kterém startoval, bylo Mistrovství Maďarska, v jehož rámci se konalo celkem sedm závodů a i v tomto seriálu vystoupal na stupínek nejvyšší a stal se jako jediný Čech v historii maďarským mistrem. Častoral pak v závěru sezóny triumfoval také v osmidílném seriálu Mistrovství Slovenska.

„Velké poděkování patří sponzorům, bez kterých bych v těchto šampionátech nemohl startovat. Děkuji celému týmu Častoral Motorsport za přípravu závodního speciálu Opel Astra OPC a všem, kteří mi pomáhají a fandí během celé sezóny. Letos to bylo fantastické,“ shrnul letošní rok Roman Častoral.