Slavnou rallye Dakar pojede první česká čtyřkolkářka

Na start jubilejního 40. ročníku nejslavnějšího a nejtěžšího terénního závodu světa – Rallye Dakar, která začíná 6. ledna 2018, se postaví se svou čtyřkolkou Olga „Ollie” Roučková, která již několik let spoléhá na kvalitu motorových olejů MOGUL. Jako první Češka v kategorii QUAD (čtyřkolky) se na Dakar kvalifikovala skvělým umístěním na květnové Merzouga Rally – pětidenním extrémním závodu v marockých dunách, kde si vyjela celkové 16. místo.

Skvělé umístění v Maroku zaznamenala Olga Roučková mezi všemi čtyřkolkáři, kterými byli především muži. Řada z nich navíc Merzouga Rally nedokončili. Rodačka z Děčína si tím splnila svůj sportovní sen, když se dostala mezi světovou motorkářskou elitu. Hlavní roli hrál v marocké rally písek v mnoha podobách. Trasa vedoucí přes hory a pouště nabídla pravé africké závodění, nechyběly duny, pisty ani superprašný a hutný ‚fesh fesh‘ písek. To vše v teplotách kolem 40 °C.

Posledním úspěchem „Ollie“ bylo 3. místo v kategorii Q2 a první místo v kategorii žen na maďarské rally Fim Europe Baja Hungary. Závod byl dlouhý bezmála 600 kilometrů a vedl vojenským prostorem. Po náročné trati se prohnalo bezmála 80 závodních posádek, a to nejen na motocyklech, ale i v autech a kamionech.