Do Krumlova opět pro pódium

18.5.2017

Ani na třetí soutěži letošního mistrovství ČR nebude chybět posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING Honza Černý a Petr Černohorský. I přes dramatickou situaci s opravou Fabie R5 chtějí bojovat o pódium.

Týmová dvojice má za sebou seznamovací jízdy a pomalu se připravuje na start do první etapy 45. ročníku Rallye Český Krumlov, která odstartuje v pátek 19.5.2017 tradiční speciálkou na českobudějovickém výstavišti. Honza Černý s Petrem Černohorským nestihli tradiční test před soutěží z důvodu rozsáhlé opravy týmové Škody Fabie R5 po nehodě na Kanárských ostrovech. Toto by ale nemělo působit jakékoliv omezení v soutěži, protože vůz by měl fungovat bez problémů. Kvalita nastavení se potvrdila na Šumavě a zklamání z Kanárských ostrovů vystřídala obrovská chuť znovu útočit na pódiová umístění.  

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Na Rallye Český Krumlov se hodně těším. Navíc to letos vypadá na fantastickou soutěž i díky krásnému počasí, které přiláká velké množství fanoušků. Pro nás jezdce to na druhou stranu bude fyzicky náročné a to mám rád, na to jsem velmi dobře připraven. Auto by mělo být v pořádku a my jsme také dobře naladěni. Tady na Krumlově je navíc výrazně vidět náš hlavní partner, značka Mogul, takže i proto si chceme dojet pro vynikající výsledek.

Po dvou letošních soutěžích se i v Českém Krumlově očekává ostrý souboj o druhé místo mezi Honzou Černým a Václavem Pechem. Oba stupňují své tempo a je vidět, že tahle přetahovaná o sekundy diváky hodně baví. Na všechny soutěžní posádky čeká celkem 16 rychlostních zkoušek ve dvou etapách. Náročnější bude druhý den, kdy se jedou tradiční Malonty s délkou přes 22 kilometrů a náročná rychlostní zkouška Lipno. Jak dopadne účinkování posádky MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu na Rallye Český Krumlov se dozvíme v sobotu po páté hodině odpolední.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „My už si malé cíle dávat nemůžeme. Chceme být opět na pódiu a pokud bude všechno dobře fungovat, chceme útočit na druhé místo, které už nám dvakrát uteklo. Počasí by mělo držet, v autě bude hodně teplo. Pátek bude takový rozjížděcí a rozhodovat se bude až v sobotu. Navíc jsou rychlostní zkoušky poskládané tak, že se až do cíle nebude dát nic vypustit. Poslední zkouškou je druhý průjezd Lipnem a právě tam se může rozhodnout o umístění v cíli. My do toho jdeme s dobrou náladou, posilnění úspěšnou opravou auta.