Merzouga Rally: Ollie jela peklem na zemi

17.5.2017

Hory, pouště, duny a teploty kolem 40°C. K tomu 178 závodníků z celého světa a účast prakticky celé dakarské motocyklové a čtyřkolkové špičky. Taková byla Merzouga Rally pro čtyřkolkářku Ollie Roučkovou, která se jí účastnila poprvé.

„Během prologu a pěti velmi tvrdých etap jsem si ověřila, kde se nacházejí hranice mých možností. Součástí závodu byla také maratónská část, kdy jsme spali bez asistence uprostřed zuřící bouře. Ještě toho musím hodně zlepšit, zapracovat na sobě a trénovat jízdu dle navigace, tam je má velká slabina“. 

Ollie Roučkové se nevyhnul ani pád, který naštěstí skončil jen pohmožděninami. „Musím během roku vypilovat jízdu v dunách. Ač jsem toto před Merzouga Rally pečlivě trénovala, začátečnickou chybou jsem šla přes řídítka právě na jedné ostré duně, ze které jsem si odnesla ponaučení, ale také pohmožděná žebra, bok, loket a prokousnutý ret,“ vzpomíná na drsnou rally. Na start se postavilo 23 závodníků na čtyřkolkách, Ollie se umístila na 14 místě. Nutno podotknout, že na čtyřkolce jely pouze dvě ženy.