Černý sahal po bedně, zastavila ho nehoda

Posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING Jan Černý – Petr Černohorský měla velmi blízko ke skvělému úspěchu. Hned v první soutěži mistrovství Evropy v rally (ERC), která se jela na šotolině na španělských Azorských ostrovech, sahala po výborném umístění.

Po úvodním seznamování s náročnou tratí a se Škodou Fabia R5  pronajatou od španělského týmu se posádka probojovala až na absolutní třetí místo.  Velkou roli hrály dramatické změny počasí. „Bylo snadné udělat chybu a to se stalo i mnoha našim soupeřům. Nám se ale dařilo. Jeli jsme dobré tempo a drželi jsme se na erzetě. Postupně jsme se probojovali až na třetí místo, ale museli jsme stále jet rychle a nemohli jsme si jen hlídat náskok, který byl velmi malý,“ popisoval průběh závodu Jan Černý.

Právě boj o třetí příčku nakonec pro posádku skončil nešťastně. Chyba v jedné z pomalých zatáček české reprezentační posádce vzala veškeré šance na dobrý výsledek. Škoda Fabia R5 po nárazu do stromu skončila na střeše. „V tuto chvíli se nedá říct nic jiného, než že jsem zklamaný. Byla to malá chyba, ale přišla na nevhodném místě a měla katastrofální následky. Bylo blízko k pěknému umístění a velkým bodům. Musíme se z toho vzpamatovat a jít dál,“ uzavírá Jan Černý.