MOGUL na bedně! O víkendu jezdci podporováni Mogulem slavili triumfy

Jen jedna vteřina dělila Jana Černého od druhého místa na Valašské rally, získal bronz.  Bronzovou medaili má z víkendu i čtyřkolkářka Ollie Roučková, které navíc dosažený čas stačil zároveň na zlato v kategorii žen. A zlato slavil o víkend také rallycrosař Roman Častoral. Mogul tak má za sebou velmi úspěšný víkend.

Posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING Jan Černý a Petr Černohorský startovala o víkendu na Valašské rally, kde v loňském roce dokonce slavila vítězství. Ovšem v letošním roce se musela potýkat s velmi silnou konkurencí především v podobě dvou českých rally suverénů Jana Kopeckého a Václava Pecha. Právě s druhým jmenovaným se posádka Mogulu naháněla v průběhu rychlostních zkoušek. Nakonec ke druhému místu chyběla jen 1 vteřina.

Pokud rychlostní souboje Honzy Černého s Kopeckým a Pechem naznačily, kdo bude určovat vývoj v letošním ročníku rally, začátek evropského šampionátu Baja na čtyřkolkách zase nenechal nikoho na pochybách, že i Ollie Roučková má letos skvělou formu. V pilotním dílu poblíž města Bugac v Maďarsku dojela mezi ženami první a ve spojeném pořadí na třetí pozici.

Také rallycrosař Roman Častoral vyrazil o víkendu za hranice, když se na Slovensku zúčastnil závodů Mistrovství FIA zóny Střední Evropy. A jak už je pro něj typické, ve své divizi opět vyhrál vše, co šlo. Po jízdě chválil především auto, na kterém přes zimu společně s otcem upravil podvozek.