Publikováno: 13.1.2017

S blížícím se koncem Dakarské rally začínají čeští jezdci zvyšovat obrátky svých motorů. Ondřej Klymčiw i Martin Macík se dotahují na první desítku celkového pořadí. Oběma výrazně pomohla čtvrteční etapa, ve které Klymčiw dojel na deváté pozici a Macík dokonce na osmé.

Ondřej Klymčiw dokazuje, že v současnosti nemá republika nadanějšího motorkáře na tuto náročnou rally. Ve čtvrteční etapě se jezdec podporovaný Mogulem dlouho držel v elitní trojici a na jednom z mezičasů měl dokonce nejlepší čas. Pak ale ztratil a dojel devátý, což je ale historicky nejlepší výsledek jednatřicetiletého jezdce, který zároveň útočí i na své nejlepší celkové umístění na Rally Dakar. Jezdec Barth Racingu David Pabiška se drží na čtyřicáté pozici, i on tedy stoupá pořadím směrem vzhůru.

Spokojený může být i Martin Macík, který se po počátečních zdravotních problémech také šplhá pořadím hodnocení kamionů směrem vzhůru. Ve čtvrteční etapě dojel se svým kamionem, jehož motor také promazává Mogul, na osmé příčce a celkově mu patří jedenácté místo hned za Alešem Lopraisem. I tento zatím velmi mladý jezdec tak míří za historickým úspěchem.