Roman Častoral se stal mistrem zóny střední Evropy a je blízko triumfu Rallycross Challenge Europe

Publikováno: 21.9.2016

Rallycrossař Roman Častoral jezdící v barvách Mogulu zažil úspěšný konec léta. Po dvou zahraničních triumfech z Beneluxu, které jej přiblížily celkovému prvenství v Rallycross Challenge Europe, vyhrál i závod v Polsku a stal se mistrem zóny střední Evropy.

Mistrovský titul zóny střední Evropy obhájil Roman Častoral na nově vybudovaném okruhu stadionu Sobieslav Zásada Bednáry v Poznani. Nová technická trať Romanu Častoralovi seděla a skvěle seřízený vůz mu umožnil dojet s velkým náskokem před pronásledovateli, stejně jako v ostatních kvalifikačních jízdách. Do finále tak znovu startoval z prvního místa. První také projel cílem a mohl slavit zisk titulu v rámci zóny střední Evropy.

Již během srpna sbíral Roman Častoral vítězství i v rámci série Rallycross Challenge Europe. V belgickém Maasmechelu prakticky nenarazil na problém a dojel si pro další první místo. Naopak v nizozemském Vlakenswaardu se musel vyrovnat s nepřízní osudu v podobě poruchy zavěšení kola ve druhé kvalifikační jízdě. Po opravě vozu musel třetí i čtvrtou jízdu vyhrát, což se mu povedlo. Do semifinálové jízdy proto vyrážel jezdec v barvách Mogulu z druhého místa, za chvíli se však už vrátil na první pozici a jako první nejenže vyrážel i do finále, ale projel také pod cílovým praporem. Před posledním závodem tak vévodí tabulce Rallycross Challenge Europe.