Nejprestižnější letní rally v Mladé Boleslavi

Publikováno: 1.8.2016

První červencový víkend jste mohli v Mladé Boleslavi spatřit rychlé vozy, svůdné hostesky i známé jezdce. Byla to opravdu legendární závodní show!

Celé dekády je Mladá Boleslav symbolem aut a už v sobotu 2. července se zde zahájil 43. ročník Rally Bohemia. Ke startu čtvrtého podniku Mistrovství České republiky v rally bylo přihlášených celkem 142 posádek, 89 z nich soudobých a zbytek historických. Zásadní novinkou byly dvě divácky atraktivní polokruhové rychlostní zkoušky. Pořadatelé se taky poučili z loňského slabého místa závodu, kterým byla malá kapacita servisního parkoviště v kombinaci s rekordní účastí. Servisní zónu letos přemístili na místo s dvojnásobnou rozlohou a prioritní jezdci tak získali prostor o rozměru 10 x 12 m.

Rally Bohemia patří mezi nejprestižnější a nejsledovanější rally v České republice. Diváci se mohli již tradičně těšit také na Rally Bohemia Historic nebo exhibiční Rally Bohemia Legend. Příznivci historických automobilů určitě vědí, že Rally Bohemia Historic je třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. K horkým favoritům závodu patřila i dvojice Jan Černý a Petr Černohorský v barvách Mogul Racing Teamu, kteří závodili se startovním číslem 5. Zasedla si na ně však smůla a po sobotním skvělém výkonu, kdy byli v celkovém pořadí na třetím místě, museli v neděli během závodu odstoupit kvůli technické závadě vozu.